Blog

junior contractbeheerder

Interview Junior contractbeheerder

Er bestaat bij mensen vaak nog onduidelijkheid over wat werken op detacheringsbasis nu precies inhoudt. Dit is vaak onterecht en daarom interviewt AXS Techniek medewerkers die gedetacheerd worden. Dit keer een interview met Job Oosterwijk. Job Oosterwijk is junior contractbeheerder bij VINCI Facilities sinds 1 mei 2017. Daarvoor was hij in loondienst bij een ‘normale’ werkgever.

 

Lees meer

Verschil tussen een motivatiebrief en sollicitatiebrief

Potentiële werkgevers vragen steeds vaker naar een cv en een motivatiebrief in plaats van een sollicitatiebrief. Maar wat is nu precies het verschil tussen die 2? Het is begrijpelijk dat je hier soms als werkzoekende op vastloopt. Daarom in dit artikel de grootste verschillen en overeenkomsten.

 

 

 

 

Lees meer
open sollicitatie AXS Techniek

Hoe schrijf je een open sollicitatiebrief?

Je hebt een bedrijf gezien wat je heel erg aanspreekt, maar op dit moment hebben ze geen openstaande vacatures. In ieder geval niet op de website. Maar je weet nooit wat er speelt binnen een bedrijf en niet geschoten is altijd mis! Als jij jezelf kunt presenteren op een manier die het bedrijf aanspreekt, zou het je zomaar een baan op kunnen leveren! Maar hoe ga je te werk? Hieronder geven we je een aantal tips en tricks!

Lees meer

5 goede vragen die je zelf kunt stellen bij een sollicitatiegesprek

Zelf relevante en interessante vragen stellen tijdens een sollicitatiegesprek is makkelijker gezegd dan gedaan. Het zorgt er echter wel voor dat je een goede eerste indruk geeft als je de juiste vragen stelt. Daarom in dit artikel 5 vragen die je het beste kunt stellen!

 

 

Lees meer
Technisch specialist

LinkedIn: Belangrijk voor specialisten in techniek

Bij veel specialisten in de technische branche is LinkedIn nog niet helemaal top of mind. Zeker de echte techneuten hebben de instelling: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Ik ga mezelf niet verkopen.” 

Lees meer
Sollicitatiebrief

4 tips voor een korte krachtige sollicitatiebrief

Het blijft lastig; het schrijven van een goede, pakkende motivatiebrief. Bedrijven, recruiters en detacheringbureaus hebben geen interesse in lange levensverhalen, maar willen wel weten waarom jij de geschikte kandidaat bent.  Een goede sollicitatiebrief is kort en krachtig en bestaat uit maximaal 1 a4’tje. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? In dit artikel geven we je 4 tips!

Lees meer
belangrijke sollicitatietips

5 belangrijke sollicitatietips van onze sollicitatietraining


Je bent een vacature tegengekomen waar je van denkt dat die op je lijf geschreven is.
Het enige wat je nu nog moet doen is solliciteren. Maar hoe zorg je ervoor dat jij je onderscheid van de rest? Dat je ervoor zorgt dat jij die baan ook daadwerkelijk krijgt? In dit artikel geven we je een aantal praktische tips!

Lees meer