Blog

3 tips voor jouw online sollicitatiegesprek

Door het Covid-19 virus komen persoonlijke sollicitatiegesprekken steeds minder voor. Videobellen is nu dé manier van het voeren van een sollicitatiegesprek. Of dit nu gaat via FaceTime, Skype, Zoom of een ander tool, de eerste indruk telt nog steeds. Waar deze tools eerst een optie waren zijn ze nu een must. Maar de vraag blijft. Hoe bereid je je goed voor op jouw online sollicitatiegesprek? Lees hier onze 3 tips!

Lees meer

Jouw adviseur... Marco Klaus

Marco, is sinds mei 2018 werkzaam bij AXS Techniek op de afdeling Werktuigbouwkunde. Hij heeft zijn HBO studie Small Business en Retail Management in 2018 met succes behaald en werkt sindsdien fulltime bij AXS Techniek. Marco vindt het contact met klanten en kandidaten het leukst, hier haalt hij zijn gedrevenheid dan ook vandaan. Lees snel verder over Marco en zijn werkzaamheden binnen AXS Techniek.

Lees meer
David Niepce

Jouw adviseur... David Nièpce

David is sinds mei 2018 maanden werkzaam bij AXS Techniek. Na zijn opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam is hij via HBO Young Professionals hier terecht gekomen. Dit interview staat in het teken van David, werkzaam op de afdeling Elektrotechniek

Lees meer
Henrico

Algemeen directeur... Henrico Soede

Benieuwd wie onze collega’s nu werkelijk zijn? Wat doen ze in hun vrije tijd en wat vinden ze echt belangrijk in hun rol? Hoe zien zij de technische arbeidsmarkt? Lees het verder in dit interview met onze Algemeen Directeur Henrico Soede, Lees verder over de ontwikkelingen binnen AXS en binnen de markt die Henrico heeft gezien de afgelopen jaren.

Lees meer
Mickeal Vrijenhoek

Jouw accountmanager... Mickeal Vrijenhoek

Maak kennis met accountmanager Mickeal van de afdeling Werktuigbouw. Hij is sinds september 2017 in dienst. Kom te weten wat Mickeal al gezien heeft van de technische arbeidsmarkt, wat hij belangrijk vindt bij het begeleiden van zijn kandidaten en wat hij tot nu toe vindt van deze dynamische werkomgeving.

Lees meer
Rutger Duivenkate

Commercieel directeur... Rutger Duivenkate

Commercieel directeur Rutger vertelt in dit interview over zijn ervaringen en werkzaamheden bij AXS Techniek. Hoe begeleid hij zijn kandidaten en collega's en wat valt hem op in de technische arbeidsmarkt? Lees het allemaal in dit interview!

Lees meer
Floris Oostrom

Manager... Floris Oostrom

Benieuwd wie onze adviseurs nu werkelijk zijn? Wat doen ze in hun vrije tijd en wat vinden ze echt belangrijk in hun rol als adviseur? Hoe zien zij de technische arbeidsmarkt? Lees het verder in dit interview met onze manager Floris Oostrom, die actief is op de afdeling Elektrotechniek/Installatietechniek.

Lees meer
Farisada Shaik Roestali

Jouw adviseur... Farisada Shaik Roestali

Benieuwd wie onze adviseurs nu werkelijk zijn? Wat doen ze in hun vrije tijd en wat vinden ze echt belangrijk in hun rol als adviseur? Hoe zien zij de technische arbeidsmarkt? Lees het verder in dit interview met onze adviseur Farisada van de afdeling Elektrotechniek en wat zij écht belangrijk vindt om haar kandidaten mee te geven.

Lees meer
Rolf van den Berg

Jouw adviseur... Rolf van den Berg

Rolf is sinds augustus 2017 werkzaam bij AXS Techniek hij is werkzaam in vestiging Breda. Hij ziet zijn werk als een echte uitdaging, waar hij ook veel van leren kan. Lees snel verder over Rolf en zijn werkzaamheden bij AXS! 

Lees meer
Rebecca van der Kruit

Manager... Rebecca van der Kruit

Deze week weer een nieuw interview met Manager Rebecca (afdeling Werktuigbouw) over haar ervaringen bij AXS Techniek, haar werkzaamheden en haar visie op de technische arbeidsmarkt. Hoe pakt zij BBL-trajecten aan en hoe gaat zij precies te werk? Lees snel verder en leer Rebecca beter kennen! 

Lees meer
Erwin Stam

Jouw adviseur... Erwin Stam

Benieuwd wie onze adviseurs nu werkelijk zijn? Wat doen ze in hun vrije tijd en wat vinden ze echt belangrijk in hun rol als adviseur? Hoe zien zij de technische markt? Per week nemen we een interview af met een van onze adviseurs. Zo leer je de persoon die je helpt met die toffe, nieuwe uitdaging een stukje beter kennen. We nemen een aftrap met onze rayonmanager Erwin Stam, die veel kan vertellen over AXS door zijn vele jaren werkervaring hier en momenteel bezig is met de vestiging in Breda. 

 

 

Lees meer
junior contractbeheerder

Interview Junior contractbeheerder

Er bestaat bij mensen vaak nog onduidelijkheid over wat werken op detacheringsbasis nu precies inhoudt. Dit is vaak onterecht en daarom interviewt AXS Techniek medewerkers die gedetacheerd worden. Dit keer een interview met Job Oosterwijk. Job Oosterwijk is junior contractbeheerder bij VINCI Facilities sinds 1 mei 2017. Daarvoor was hij in loondienst bij een ‘normale’ werkgever.

 

Lees meer

Verschil tussen een motivatiebrief en sollicitatiebrief

Potentiële werkgevers vragen steeds vaker naar een cv en een motivatiebrief in plaats van een sollicitatiebrief. Maar wat is nu precies het verschil tussen die 2? Het is begrijpelijk dat je hier soms als werkzoekende op vastloopt. Daarom in dit artikel de grootste verschillen en overeenkomsten.

 

 

 

 

Lees meer
open sollicitatie AXS Techniek

Hoe schrijf je een open sollicitatiebrief?

Je hebt een bedrijf gezien wat je heel erg aanspreekt, maar op dit moment hebben ze geen openstaande vacatures. In ieder geval niet op de website. Maar je weet nooit wat er speelt binnen een bedrijf en niet geschoten is altijd mis! Als jij jezelf kunt presenteren op een manier die het bedrijf aanspreekt, zou het je zomaar een baan op kunnen leveren! Maar hoe ga je te werk? Hieronder geven we je een aantal tips en tricks!

Lees meer

5 goede vragen die je zelf kunt stellen bij een sollicitatiegesprek

Zelf relevante en interessante vragen stellen tijdens een sollicitatiegesprek is makkelijker gezegd dan gedaan. Het zorgt er echter wel voor dat je een goede eerste indruk geeft als je de juiste vragen stelt. Daarom in dit artikel 5 vragen die je het beste kunt stellen!

 

 

Lees meer
Technisch specialist

LinkedIn: Belangrijk voor specialisten in techniek

Bij veel specialisten in de technische branche is LinkedIn nog niet helemaal top of mind. Zeker de echte techneuten hebben de instelling: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Ik ga mezelf niet verkopen.” 

Lees meer
Sollicitatiebrief

4 tips voor een korte krachtige sollicitatiebrief

Het blijft lastig; het schrijven van een goede, pakkende motivatiebrief. Bedrijven, recruiters en detacheringbureaus hebben geen interesse in lange levensverhalen, maar willen wel weten waarom jij de geschikte kandidaat bent.  Een goede sollicitatiebrief is kort en krachtig en bestaat uit maximaal 1 a4’tje. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? In dit artikel geven we je 4 tips!

Lees meer
belangrijke sollicitatietips

5 belangrijke sollicitatietips van onze sollicitatietraining


Je bent een vacature tegengekomen waar je van denkt dat die op je lijf geschreven is.
Het enige wat je nu nog moet doen is solliciteren. Maar hoe zorg je ervoor dat jij je onderscheid van de rest? Dat je ervoor zorgt dat jij die baan ook daadwerkelijk krijgt? In dit artikel geven we je een aantal praktische tips!

Lees meer

Onze locaties

Rotterdam

Kralingseweg 233-1
3062 CE Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 420 61 241
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam


WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 420 61 241
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl