Interview Junior contractbeheerder

Er bestaat bij mensen vaak nog onduidelijkheid over wat werken op detacheringsbasis nu precies inhoudt. Dit is vaak onterecht en daarom interviewt AXS Techniek medewerkers die gedetacheerd worden. Dit keer een interview met Job Oosterwijk. Job Oosterwijk is junior contractbeheerder bij VINCI Facilities sinds 1 mei 2017. Daarvoor was hij in loondienst bij een ‘normale’ werkgever.

 

junior contractbeheerder

Overstap naar detachering

Hoe Job bij AXS Techniek terecht gekomen is? “Ik werd via LinkedIn benaderd door AXS Techniek. Wanneer zij een functie hadden die paste bij mijn profiel kon ik op gesprek gaan bij dat bedrijf. Omdat ik altijd open sta voor een nieuwe uitdaging heb ik bij een aantal bedrijven een gesprek gehad. Bij de 1e twee was de klik er helaas niet. Bij het 3e bedrijf voelde ik me meteen op mijn gemak en zag ik een uitdagend bedrijf waar ik graag wilde werken. Vandaar dat ik per 1 mei overgestapt ben.”

Hij heeft niet bewust voor detachering gekozen: “Ik zat prima bij mijn werkgever dus was niet bewust op zoek naar een nieuwe baan. Toen ik deze kans kreeg heeft het feit dat het via een detacheringsbureau liep me niet tegen gehouden. Sommige bedrijven werken alleen maar via detachering dus zou je daar nooit kunnen werken als je niet gedetacheerd wil worden. Ook merk je het verschil bijna niet ten opzichte van een gewone functie in loondienst.” 

Detachering is niet slecht

Volgens Job is gedetacheerd worden een mooie kans om bij verschillende soorten bedrijven te werken: “Het voordeel van gedetacheerd worden is dat je juist bij bedrijven terecht komt die je misschien zelf niet benaderd had. Dit geeft je de mogelijkheid om je bij verschillende soorten organisaties te ontwikkelen. Ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment meer zekerheid wilt, maar juist door de ervaring die je opgebouwd hebt is het dan waarschijnlijk makkelijker overstappen naar een nieuwe functie. ”

Begeleiding AXS Techniek

“In principe heb ik niet zo veel contact met AXS Techniek. Ik vind dit zelf niet echt een probleem omdat ik goed op mijn plek zit. Het voordeel is wel dat, wanneer het niet goed zou gaan, ik een bedrijf heb om naar terug te gaan. Als je het bijvoorbeeld niet meer naar je zin hebt kun je AXS Techniek bellen zodat zij weer voor je bemiddelen of op zoek gaan. Hierin zie je de persoonlijke aanpak goed terug.”

Tips voor werkzoekenden

Op de vraag of hij nog tips heeft voor anderen geeft Job het volgende antwoord: “Niet echt, maar door AXS Techniek heb ik wel een leuke functie gekregen. Je komt bij leuke bedrijven terecht die je zelf misschien niet gevonden had.”

 

Zelf meer weten over werken via AXS Techniek? Neem dan gerust contact met ons op!

Onze locaties

Rotterdam

Kralingseweg 233-1
3062 CE Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 420 61 241
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam


WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 420 61 241
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl