Jouw accountmanager... Mickeal Vrijenhoek

Maak kennis met accountmanager Mickeal van de afdeling Werktuigbouw. Hij is sinds september 2017 in dienst. Kom te weten wat Mickeal al gezien heeft van de technische arbeidsmarkt, wat hij belangrijk vindt bij het begeleiden van zijn kandidaten en wat hij tot nu toe vindt van deze dynamische werkomgeving.

Mickeal Vrijenhoek

Even voorstellen… Mickeal Vrijenhoek

Mickeal, kan je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Mickeal Vrijenhoek en ik ben 34 jaar. Ik ben vorig jaar Hbo afgestudeerd en in september begonnen bij AXS Techniek. Ik heb de studie Commerciële Economie gedaan met de specialisatie Sales en Accountmanagement. Studeren was voor mij op jonge leeftijd niet haalbaar aangezien ik erg vroeg op mijn eigen benen moest staan. Ik heb destijds wel succes gehad met Sales en Promotiewerk, maar ik wilde alsnog een opleiding volgen. Via een werk- en leertraject in dienst van Justitie ben ik in eerste instantie in de beveiligingswereld terecht gekomen. Dit was een leuke periode, maar ik wist dat ik meer in huis had.

Hoelang ben je werkzaam bij AXS Techniek?

Ik zit hier nu ongeveer 2,5 jaar.

Hoe is die tijd tot nu toe bevallen?

Ik word voldoende uitgedaagd en ik heb het idee dat ik nog veel te leren heb. Ik word goed begeleid om mezelf te verbeteren. De afgelopen tijd is voorbij gevlogen.

Qua werkzaamheden is het complexer dan ik had verwacht. Het is veel verschillend werk door elkaar, maar ik merk dat ik vooruitgang boek. Sales- en commerciële gesprekken gaan me over het algemeen goed af, mede door de ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn vorige banen. Wat dat betreft merk ik dat dit werk mij ligt en dat ik het leuk vind om te doen.

Wat zijn dingen die je echt tof vindt om te doen bij AXS?

Ik vind de afwisseling erg leuk in dit werk. Ik werk veel met werkzoekenden en deze kandidaten kan ik daadwerkelijk helpen. In sommige gevallen zijn mensen erg lang werkzoekend en lukt het hen niet om zelfstandig een baan te vinden. Ik zie het dan als een uitdaging om mij voor deze kandidaten in te zetten en wél werk voor hen te vinden. Ik kijk naar de wensen van iemand en ga dan kijken welke functie bij diegene aansluit. Als dit lukt kan het erg dankbaar werk zijn, dit aspect maakt het voor mij erg leuk. Daarnaast vind ik het contact met bedrijven ook interessant, ik krijg vaak een uniek kijkje in de keuken en zit aan tafel met mensen die beslissingen nemen in een grote organisatie. Het komt erop neer dat je moet “levelen” met werkzoekenden van alle niveaus en daarnaast professioneel moet zijn tegen bedrijven. De afwisseling daarin is heel leuk. Ook binnen het interne team is het leuk om te werken, vooral de humor binnen het team maakt het leuk. Binnen AXS Techniek heerst een informele sfeer die wordt gevormd door mensen met verschillende karakters. Daarnaast is het team erg betrokken met elkaar.

Welke unieke dingen zie je bij AXS Techniek vergeleken met andere bedrijven of vorige bijbanen?

Ik vind de begeleiding die ik krijg erg uniek vergeleken met vorige banen die ik heb gehad. Je krijgt ruimte om fouten te maken en hiervan te leren. Ik word op een proactieve manier ingewerkt en dat is erg prettig. Daarnaast worden de doelstellingen rustig opgebouwd, wat erg fijn is wanneer je net begint. Ook de externe trainingen ervaar ik als positief. Bij deze trainingen leer ik veel om mijn werk beter uit te kunnen voeren. 

Sinds een jaartje ben ik gepromoveerd tot accountmanager. Hier heb ik keihard voor gewerkt. Het mooie aan AXS is dan ook dat zij deze mogelijkheid bieden en dat ze mij in dit hele proces van A tot Z begeleid hebben.

Waar haal je voldoening uit in je werk? Naast kandidaten blij maken, zoals je al eerder zei.

Het plaatsen van werkzoekende kandidaten natuurlijk, dat geeft een bepaalde spanning en mij geeft het een bepaalde prestatiedrang. Je moet echt knokken voor je successen en dat maakt het uitdagend en erg leuk. Ik ben iemand die van nature moeilijk kan stilzitten en in dit werk kan ik al mijn energie kwijt. Als je dan later hoort dat het bedrijf waar jouw kandidaat aan de slag is gegaan super tevreden is, dan maakt dat het helemaal rond. Dan merk ik dat ik niet alleen mensen help met mijn werk, maar ook bedrijven beter maak. Ik krijg hier energie van.

Stel je was werkzoekende in de technische branche. Waarom zou je voor AXS Techniek kiezen?

Uit de ervaring die ik hier heb opgedaan weet ik dat wij veel tijd nemen voor onze kandidaten. Wij nemen de tijd om onze kandidaten te leren kennen en te zoeken voor écht passende functies. We checken referenties, nodigen kandidaten uit op kantoor, etc. Hierdoor gaan we altijd voor kwaliteit boven kwantiteit en vinden we persoonlijk contact erg belangrijk.

We nemen de tijd om behoeftes te inventariseren van de kandidaten en een beeld te krijgen wat bij deze kandidaten past. We kennen onze opdrachtgevers en kunnen goed inschatten welke kandidaten het beste bij hen passen.

Hoe zie jij de technische arbeidsmarkt voor je?

Er is een flink tekort aan goed geschoold technisch personeel. Ik merk dat wij in ons werkveld nodig zijn voor onze opdrachtgevers. De bedrijven hebben zelf geen tijd om goed personeel te vinden, vandaar dat wij deze taak opvangen.

Hoe zie jij de rol van AXS Techniek binnen deze technische arbeidsmarkt?

Wij zijn de verbindende partij, we zorgen er uiteindelijk voor dat de juiste persoon bij het juiste bedrijf terecht komt. Door een groot netwerk en bijna 30 jaar ervaring hebben we als bedrijf een professionele blik op de markt. Daarnaast weten we wat realistisch is. Soms vragen bedrijven het figuurlijke “schaap met de vijf poten”. Uiteraard proberen we elke vacature zo goed mogelijk en naar wens in te vullen, maar soms is het aan ons om de opdrachtgevers een realistischer beeld te geven van de mogelijkheden van de huidige arbeidsmarkt. Daarnaast kom je soms kandidaten tegen die door bepaalde omstandigheden of periodes in hun leven op papier net wat minder aantrekkelijk lijken maar in praktijk echt een goede match blijken te zijn. Ik zie het mijn taak om dan de brug te slaan tussen het cv en de daadwerkelijke persoon die daarachter schuilt.

Onze locaties

Rotterdam

Kralingseweg 233-1
3062 CE Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 420 61 241
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam


WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 420 61 241
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl