Jouw adviseur... David Nièpce

David is sinds mei 2018 maanden werkzaam bij AXS Techniek. Na zijn opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam is hij via HBO Young Professionals hier terecht gekomen. Dit interview staat in het teken van David, werkzaam op de afdeling Elektrotechniek

David Niepce

Jouw adviseur... David Nièpce

David, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben David, 25 jaar oud en woon in Nieuw Vossenmeer (Noord-Brabant). Ik ben een fanatiek voetballer bij de Tholense Boys in het 1e elftal dat uitkomt in de 2e klasse zaterdag. Verder ben ik altijd in voor een feestje in mijn vrije tijd.

Hoelang ben je hier al werkzaam en hoe ben je hier gekomen?

Ik ben hier nu iets langer dan 1.5 jaar werkzaam bij AXS Techniek als adviseur, op de afdeling Elektrotechniek. Na mijn opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam ben ik benaderd door HBO Young Professionals. We hebben een aantal gesprekken gevoerd en zo ben ik hier terecht gekomen. Ik had een super goed gevoel bij AXS Techniek en besloot de uitdaging aan te gaan.

Wat vindt je tot nu toe van AXS Techniek?

Het is een uitdagende baan waarbij je in zeer uitdagende situaties terecht komt. Je krijgt hier bij AXS een goede begeleiding wanneer je hier net komt werken. Je krijgt daarnaast ook vooral de ruimte om je zelfstandig te ontwikkelen. Het constant afwisselen van contact met een klant of een kandidaat is heel prettig en uitdagend.

Wat is jouw toegevoegde waarde binnen AXS Techniek, en wat maakt het werk hier zo leuk?

Ik toon altijd mijn maximale inzet en ik probeer een beetje Brabantse gezelligheid op het kantoor toe te voegen. Ons team is relatief jong, er zijn veel gedeelde interesses en dat komt de sfeer en onderlinge relaties erg ten goede. Wat ik heel mooi aan het werken bij AXS Techniek vind is om het hele proces te begeleiden. Je begint vaak bij het opbellen van een dan nog onbekend persoon om hem/haar uiteindelijk te helpen aan een gewenste nieuwe baan. Hetzelfde geldt voor klanten waarmee je uiteindelijk een goede klantrelatie gaat opbouwen.

Wanneer haal jij voldoening uit je werk?

Ik haal voldoening uit mijn werk wanneer iemand heel gericht opzoek is naar een functie en ik diegene aan die functie kan helpen. Optimale tevredenheid van kandidaat en klant is het mooiste wat er is.

Wat is jouw visie op de technische arbeidsmarkt?

Het afgelopen 1,5 jaar heb ik gemerkt dat de vraag naar technisch personeel nog steeds groter en groter wordt. Het aantal vacatures in de technische sector blijft stijgen en het aantal werkzoekende techneuten blijft relatief beperkt. 

Dat maakt de uitdaging des te groter en dat bevalt me erg goed. Een uitdaging daarnaast is dat we te maken krijgen met vernieuwende technieken waar steeds meer personeel voor gevraagd gaat worden. Mijn verwachting is daarom ook dat techneuten omgeschoold moeten gaan worden om te kunnen werken aan de nieuwe installaties en nieuwe technieken. Kortom verwacht ik de komende tijd weer veel veranderingen en ontwikkelingen in de technische markt. Voor ons een grote maar leuke uitdaging om kandidaten en bedrijven aan elkaar te matchen!

Waarom zou je als kandidaat voor AXS Techniek kiezen?

Onze collega’s willen altijd het beste voor de kandidaten. Wij adviseren de kandidaat en klant op een zo eerlijk en oprecht mogelijke manier. We maken geen valse beloftes en dat onderscheidt ons van de concurrenten.

Onze locaties

Rotterdam

Kralingseweg 233-1
3062 CE Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 420 61 241
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam


WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 420 61 241
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl