Jouw adviseur... Erwin Stam

Benieuwd wie onze adviseurs nu werkelijk zijn? Wat doen ze in hun vrije tijd en wat vinden ze echt belangrijk in hun rol als adviseur? Hoe zien zij de technische markt? Per week nemen we een interview af met een van onze adviseurs. Zo leer je de persoon die je helpt met die toffe, nieuwe uitdaging een stukje beter kennen. We nemen een aftrap met onze rayonmanager Erwin Stam, die veel kan vertellen over AXS door zijn vele jaren werkervaring hier en momenteel bezig is met de vestiging in Breda. 

 

 

Erwin Stam

Even voorstellen… Erwin Stam, Rayonmanager.

Erwin, vertel eens iets over jezelf.

Ik ben Erwin en ben 30 jaar. Ik woon in Dordrecht met mijn vrouw Suzanne en kinderen Lev (3) en Vieve (1).

Zowel in mijn werk als privé ben ik graag onder de mensen. Ik leer graag nieuwe mensen kennen en ben makkelijk in de omgang met verschillende type mensen.

Hoeveel jaren ben je al actief binnen AXS Techniek?

Ik ben iets meer dan 9 jaar werkzaam binnen AXS Techniek. 9 jaar en 2 maanden om precies te zijn.

Wat heb jij in deze 9 jaar gedaan binnen AXS Techniek?

Ik ben begonnen als duaal student. Dan ben je junior adviseur, daarna stappen gemaakt naar adviseur, senior adviseur en uiteindelijk doorgegroeid naar manager. Ik heb in die tijd veel mensen begeleid en opgeleid, ook binnen mijn eigen afdeling elektrotechniek. Momenteel ben ik bezig met het opstarten van een vestiging van AXS Techniek in Breda.

Hoe gaat het met de nieuwe vestiging?

We zijn in de beginfase. We hebben net nieuwe collega’s aangenomen en zijn nu bezig met de fysieke vestiging in Breda. We maken nu nog gebruik van een huurpand, maar gaan uiteindelijk naar een vast pand. Begin 2018 gaan we daar fysiek naar toe.

Wat maakt werken bij AXS Techniek zo leuk?

Het klinkt een beetje cliché, maar geen dag is hetzelfde. Je hebt altijd met nieuwe mensen, nieuwe vacatures en nieuwe opdrachtgevers te maken. Kortom, nieuwe situaties, alles kan elke dag anders zijn. Dat houdt het erg leuk. Ik vind het belangrijk dat mijn werk mij uitdaagt en het werk wat ik doe vernieuwend blijft. Ik werk hier al 9 jaar en heb al vier functies doorlopen. Je krijgt de kans om door te groeien en jezelf te ontwikkelen. 

Wat maakt AXS Techniek uniek voor jou?

Dat hangt een beetje samen met de vorige vraag. Ik ben jong begonnen en al snel fulltime gaan werken. Hierdoor heb ik mezelf kunnen ontwikkelen in deze 9 jaar. Dit heeft mede te maken met de verschillende functies en de tijd en begeleiding die in de medewerkers hier wordt gestoken. Je bent nooit uitgeleerd. Wanneer je een nieuwe functie krijgt, krijg je nieuwe trainingen. Ik denk dat ik zo’n 10 verschillende cursussen/trainingen gedaan, die uiteenliepen van 1 dag tot meerdere dagen verspreid over een half jaar. Uniek is misschien niet het goede woord, maar dit is erg goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling geweest.

Waar haal jij het meeste voldoening uit in jouw werk?

Op dit moment haal ik voldoening uit het opstarten van de nieuwe vestiging. Ik ben ervan overtuigd dat we het tot een succes gaan maken. Zorgen dat de nieuwe vestiging een groot succes wordt en net zo groot als de vestiging in Rotterdam. Hier komen dingen bij kijken als het beter maken van nieuwe collega’s en zorgen dat zij succesvol worden in hun werk. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om zelf de werkzaamheden die wij hier op kantoor doen succesvol te blijven doen. Commercieel succes behalen in combinatie met het beter maken van mensen en het laten groeien van de nieuwe vestiging is mijn streven. Hier haal ik op het moment erg veel motivatie uit en uiteindelijk zal ik hier ook voldoening uithalen.

Stel jij bent een kandidaat. Waarom zou je dan voor AXS Techniek kiezen?

Je kiest als technische kandidaat voor AXS Techniek als je serieus en professioneel geholpen wilt worden. Wij worden intern ‘opgeleid’ als persoon en maken bepaalde ontwikkelingen door. Daarnaast worden wij ook technisch opgeleid zodat wij weten waar we het over hebben.

AXS Techniek werkt al bijna 30 jaar binnen deze branche en onze klanten en opdrachtgevers weten dat wij met personeel werken die voor de langere termijn een baan zoeken. Ons personeel zoekt serieus naar iets nieuws en wil graag in vaste dienst treden. Deze mensen zoeken vastigheid en een baan om zich verder te ontwikkelen. Dat is het bemiddelen naar vaste banen voor langere tijd. Dit geeft naast zekerheid ook plezier en voldoening voor de kandidaat.

Wat is jouw visie op de technische arbeidsmarkt?

Moeilijke vraag.. Er is niet echt een vaste visie over hoe de branche daadwerkelijk in elkaar zit.

Wat ik zie is dat er een tekort is aan goed opgeleid technisch personeel. De techniek staat nooit stil, maar blijft zich voortdurend ontwikkelen. Technisch personeel moet hierdoor erg zijn best doen om ‘bij’ te blijven.

Als er dan geen nieuwe toevoer van techneuten is, wordt de kloof groter en komt er een serieus tekort. Ik vind dat veel meer jongeren zich actief moeten ontwikkelen binnen een technische opleiding en binnen de technische markt.

Er wordt vaak neerbuigend gedaan over de techniek. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat veel werk binnen de techniek op laag niveau is, maar dat is onzin. Ik zie dat echte vakmannen die kwaliteit en kunde brengen binnen de techniek gerespecteerd worden. Je kan met een weloverwogen keuze binnen de techniek jezelf blijven ontwikkelen en nieuwe functies doorlopen. Mijn tip aan de jeugd: ga in de techniek!

In hoeverre draagt AXS Techniek bij aan de technische arbeidsmarkt?

De basis ligt bij de bemiddeling naar vaste banen binnen de technische branche. Wat wij bijdragen? We zitten altijd bij bedrijven aan tafel voordat we actie ondernemen. Daarnaast praten wij uitvoerig met ons personeel om kennis te verkrijgen over wat mensen kunnen doen a.d.h.v. hun wensen en persoonlijke voorkeuren. Op deze manier kunnen we mensen koppelen aan functies en bedrijven waar ze zelf misschien niet aan hadden gedacht. Wij proberen mensen op een plek te plaatsen waar zij hun kennis en kunde kunnen uiten, tonen en ontwikkelen binnen dat bedrijf.

Onze locaties

Rotterdam

Kralingseweg 233-1
3062 CE Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 420 61 241
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam


WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 420 61 241
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl