Jouw adviseur... Farisada Shaik Roestali

Benieuwd wie onze adviseurs nu werkelijk zijn? Wat doen ze in hun vrije tijd en wat vinden ze echt belangrijk in hun rol als adviseur? Hoe zien zij de technische arbeidsmarkt? Lees het verder in dit interview met onze adviseur Farisada van de afdeling Elektrotechniek en wat zij écht belangrijk vindt om haar kandidaten mee te geven.

Farisada Shaik Roestali

Jouw adviseur… Farisada Shaik Roestali

 

Wie is Farisada? Vertel!

Ik ben bijna 27 jaar oud en heb de opleiding Commerciële Economie afgerond. Ik ben via AXS Office bij AXS Techniek terecht gekomen en heb zelf dus ook de persoonlijke schakel van AXS ervaren. Ik heb bij AXS Office aangegeven dat ik op zoek was naar een functie met commerciële werkzaamheden, maar niet continue harde sales taken. Ik heb hier de ideale combinatie gevonden!

Ik houd van dansen. Ik zat op Kizomba, dat is dansen in Latin stijl. Denk bijvoorbeeld aan Bachata. Daarnaast probeer ik zo veel mogelijk te sporten met mijn jongere broertje. Voor de rest ben ik een echt familiepersoon, ik hecht veel waarde aan familietijd.

Hoelang ben je al werkzaam bij AXS?

Ik zit bijna 6 maanden hier op kantoor en met veel plezier. Ik merk op mijn afdeling dat we gezamenlijk werken en dat je elkaar ondersteunt en helpt waar dat nodig is. Het is daarnaast ook erg gezellig!

In die 6 maanden, wat heb je hier allemaal gedaan?

Ik heb contact met kandidaten en bedrijven. Ik heb gesprekken met kandidaten, stel ze voor en overleg met onze opdrachtgevers. De uitdaging hierin vind ik erg leuk. Het daadwerkelijk helpen van kandidaten en voor hun de juiste plek vinden vind ik ook uitdagend. Ik heb al heel veel geleerd, maar ben zeker nog niet uitgeleerd. In mijn vorige functie heb ik wel contact gehad met klanten, maar niet in een adviserende rol waar salestaken bij komen kijken. In die zin ben ik erg gegroeid in de communicatie naar klanten en kandidaten toe.

Wat maakt AXS Techniek verder zo leuk?

Ik haal veel voldoening uit het matchen van kandidaten bij bedrijven. Wanneer kandidaten hun plek hebben gevonden ben ik blij en denk ik; ‘ik heb dit goed gedaan’. Ik had bijvoorbeeld een kandidaat die specifiek bij één bedrijf wilde werken. Ik heb mijn best gedaan en hem uiteindelijk ook op gesprek laten gaan. De kandidaat was ontzettend dankbaar en daar doe ik het voor.

Wat maakt AXS zo uniek voor jou?

Ik ben hier binnengekomen via AXS Office en heb hierdoor ook de persoonlijke schakel meegemaakt. Er werd veel contact met mij onderhouden en daadwerkelijk belangstelling getoond in hoe het gaat, ook al was ik nog werkzaam ergens anders. Dat doen wij hier bij AXS Techniek ook. We houden tijdens het proces contact met alle kandidaten om te laten zien dat we actief zoekende blijven. Ook wanneer we op dat moment niks voor hun hebben blijven we in contact.

Waar haal je nog meer voldoening uit naast het helpen van kandidaten en bedrijven?

AXS Techniek is een tof bedrijf. We zijn een hecht team waar we alles kunnen bespreken en elkaar helpen. Het bedrijf motiveert mij om nog beter mijn best te doen. Ik hoef niet continu een schouderklopje, maar vind het fijn dat het gewaardeerd wordt als ik hard werk en goede resultaten behaal.

 

Je zei dat je de persoonlijke schakel van AXS zelf hebt ervaren en dit erg fijn vond. Wat vond je nog meer fijn aan de benadering van AXS als werkzoekende?

We halen hier het maximale eruit voor de kandidaat en de opdrachtgever. We komen met verschillende opties en denken in mogelijkheden. We proberen iedereen zo goed mogelijk te helpen. Zo heb ik dit zelf ook ervaren.

Wat valt je op in de technische arbeidsmarkt?

De markt wordt een beetje scheef. Techneuten worden schaars en het aantal vacatures wordt alleen maar groter. In die zin wordt het een uitdaging om geschikte kandidaten op een passende functie te plaatsen.

Daarom vind ik het belangrijk om goed contact te houden met kandidaten. Wanneer je echt je nek voor de kandidaten uitsteekt en hun zo goed mogelijk helpt hoop ik dat ze bij mij terugkomen als zij weer werkzoekende zijn. Zo behoud ik kandidaten binnen mijn netwerk en is het een stuk makkelijker om de juiste kandidaten bij de juiste bedrijven te plaatsen.

Ik probeer een band op te bouwen met mijn kandidaten. Ik maak tijd voor ze vrij om ze te woord te staan en kom mijn afspraken na. Ik luister goed naar de eisen en wensen. Aan de hand daarvan probeer ik een zo goed mogelijke functie voor ze te vinden.

Als je kijkt naar AXS Techniek in de technische arbeidsmarkt, waar staan we dan in die markt?

Aan de ene kant adviseer en begeleid je klanten en kandidaten. Ook ben je een luisterend oor voor beide partijen. Daarnaast zijn we heel eerlijk en direct in ons handelen. 

Ik adviseer bijvoorbeeld kandidaten een tussenstap te nemen of een cursus/opleiding te volgen, wanneer ik zie dat zij bepaalde functies niet kunnen beoefenen. Ik ben dan direct, maar met de intentie om de kandidaat uiteindelijk verder te helpen. Ik denk aan de mogelijkheden die er zijn om de kandidaat uiteindelijk bij zijn/haar ideale functie te brengen.

Wat ook heel typerend is voor AXS in de markt is dat je bij ons geen nummer bent. Als ik vragen heb over een kandidaat dan weet heel de afdeling over wie ik het heb en wat we eventueel voor hem kunnen betekenen.

Daarnaast zijn we professioneel in onze werkzaamheden. We houden ons aan afspraken, denken in mogelijkheden en gaan altijd tot het uiterste.

Onze locaties

Rotterdam

Strevelsweg 700-301
3083 AS Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 290 20 166
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam

WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 290 20 166
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl