Jouw adviseur... Floris Oostrom

Benieuwd wie onze adviseurs nu werkelijk zijn? Wat doen ze in hun vrije tijd en wat vinden ze echt belangrijk in hun rol als adviseur? Hoe zien zij de technische arbeidsmarkt? Lees het verder in dit interview met onze adviseur Floris Oostrom, die actief is op de afdeling Elektrotechniek.

Floris Oostrom

Jouw adviseur… Floris Oostrom

Floris, vertel iets over jezelf!

Ik ben Floris Oostrom. Ik ben 27 jaar en naast mijn werk ben ik vrij sportief. Ik sport zo’n drie keer per week, waaronder krachttraining en cardio. Ik houd ontzettend van reizen. Ik ben laatst aan westkust van Amerika geweest, een aanrader! Voor de rest ben ik een direct persoon, wat ik als een positieve eigenschap zie. Je zal nooit wat achter je rug om van mij horen en je hoort nooit dingen die ik niet zelf tegen je heb gezegd. Daarnaast ben ik ook sociaal. Ik houd ervan om erop uit te gaan met vrienden.

Hoeveel jaar ben je actief bij AXS Techniek?

Over jaren kan ik nog niet praten. Ik werk hier nu 1 jaar en 9 maanden.

Hoe zijn deze maanden jou bevallen?

Direct na de universiteit ben ik hier binnengekomen. Hiervoor heb ik eigenlijk alleen maar bijbaantjes gehad. Ik heb mezelf in korte tijd bij AXS snel ontwikkeld. Vooral op commercieel gebied. Alles wat je moet weten en kunnen in deze branche heb ik geleerd bij AXS. Ook a.d.h.v. externe opleidingen en cursussen. Denk hierbij vooral aan commerciële trainingen en de omgang met verschillende mensen. Hierin ben ik erg goed begeleid met behulp van een uitgebreid inwerktraject.

Wat maakt het zo leuk om hier te werken?

De verschillende type mensen die je tegenkomt, zowel bij klanten als kandidaten. Ik werk met een diversiteit aan kandidaten van monteurs tot projectleiders. Daarnaast heb ik ook veel contact met bedrijven en ook daar verschillen je gesprekspartners heel erg. Dit kunnen namelijk directeuren zijn, maar ook leidinggevend monteurs. Tevens kom je op veel diverse locaties van kantoorpanden tot bouwputten. Deze diversiteit maakt het werk heel leuk om te doen.

Wat zijn dingen die AXS Techniek uniek maken voor jou?

Ik heb nadat ik klaar was met studeren mijn CV online gezet, ben veel benaderd door verschillende bureaus en heb vervolgens veel gesprekken gevoerd. Wat voor mij vooral het verschil maakte met de rest was de sfeer welke al duidelijk werd tijdens de sollicitatierondes. Het is hier echt een rechttoe rechtaan sfeer, wat erg bij mij past. Ook moet je hier commercieel zijn en sterk in je schoenen staan, maar niet op een overdreven niveau zoals bij sommige andere organisaties. Ook vind ik het leuk dat ik zowel mijn goede als mijn slechte humor hier kwijt kan, haha.

Ik vind het ook erg fijn dat ik mijn eigen werkwijze toe kan passen. Dit vind ik redelijk uniek. Je wordt niet in een hokje gestopt met een gestructureerde en systematische werkwijze. Zodra je de basis onder de knie hebt wordt er besproken welke richting je op wilt en hoe je dit gaat aanpakken.

Waar haal jij het meeste voldoening uit in jouw werk?

De meeste voldoening haal ik uit het helpen van een kandidaat aan een nieuwe uitdaging. Ik probeer mijn kandidaten een steun in de rug te geven. Veel mensen kunnen zelf een baan vinden, maar wij proberen echt te zorgen dat we een plek vinden waar kandidaten later geen spijt van krijgen en een volgende stap in hun carrière kunnen maken.

Wanneer je daadwerkelijk slaagt om een geschikte match te maken tussen de kandidaat en het betreffende bedrijf geeft dat een zeer voldaan gevoel.

 

Stel, jij bent een kandidaat. Waarom zou je voor AXS Techniek kiezen?

Als kandidaat zou ik voor AXS Techniek kiezen omdat ik weet dat er veel kennis en ervaring is en wij een heel groot netwerk hebben. We bestaan nu bijna 29 jaar en in deze 29 jaar hebben we met elk technisch bedrijf in de omgeving wel eens contact gehad. Dat betekent dat als ik als kandidaat wil dat er zo veel mogelijk opties voor mij worden gecreëerd (op een goede en positieve manier) ik zou aankloppen bij AXS Techniek. We kunnen als AXS Techniek meer voor je betekenen in de technische branche dan andere bureaus vanwege het contact dat wij hebben met technische bedrijven.

Het wordt voor technici steeds makkelijker om over te stappen naar andere bedrijven binnen een soortgelijke functie. Maar juist als je een stap omhoog wilt doen en een andere, hogere functie wilt beoefenen kunnen wij je daarbij helpen. We leren je persoonlijk kennen, we weten wat we je kunnen bieden en welk bedrijf daaraan mee kan helpen.

Wat is jouw visie op de technische arbeidsmarkt?

De schaarste van technici in de markt neemt toe. Veel technici zijn al voorzien van een goede baan. Daarom is het belangrijk dat bedrijven meer open gaan staan voor BBL-trajecten. Ze moeten jonge mensen aannemen en opleiden en laten meelopen met ervaren technici. Dit blijft altijd lastig, maar ik denk dat hierop de nadruk in de toekomst moet liggen aangezien er bijna geen gekwalificeerde techneuten meer zijn.

In hoeverre denk je dat AXS Techniek iets toevoegt aan deze technische arbeidsmarkt?

Ik zie ons als ondersteuning om een volgende stap te maken. We kunnen jongeren bij erkende leerbedrijven brengen en hun passende opleidingen binnen het bedrijf bieden. Maar ook om een andere functie te krijgen bieden wij ondersteuning. Wanneer een kandidaat op zoek is naar een hogere stap bieden wij mogelijkheden, zoals ik al eerder zei. Wanneer kandidaten langere tijd thuis zitten kunnen wij dat extra steuntje in de rug geven om een geschikte baan voor ze te vinden. Onze rol is partijen bij elkaar brengen die zonder ons niet bij elkaar gekomen waren. Ik zie dit als de ondersteunende rol.

Onze locaties

Rotterdam

Kralingseweg 233-1
3062 CE Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 420 61 241
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam


WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 420 61 241
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl