Jouw adviseur... Jeroen van der Linden

Benieuwd wie onze adviseurs nu werkelijk zijn? Wat doen ze in hun vrije tijd en wat vinden ze echt belangrijk in hun rol als adviseur? Hoe zien zij de technische markt? We nemen interviews af met onze adviseurs om dit allemaal te weten te komen! Zo leer je de persoon die je helpt met die toffe, nieuwe uitdaging een stukje beter kennen. Dit interview staat in het teken van onze adviseur Jeroen, die actief is op de afdeling Elektrotechniek. 

Jeroen van der Linden

Even voorstellen… Jeroen van der Linden, Adviseur.


Wie is Jeroen?

Ik ben Jeroen van der Linden, 25 jaar. Ik ben bijna drie jaar bij AXS Techniek werkzaam. Naast mijn werk bij AXS Techniek ben ik ook erg druk met hockey. Zowel zelf spelen als actief bezig zijn binnen een aantal commissies. Iets wat mij erg typeert is dat ik nooit chagrijnig ben, altijd heel vrolijk!

Wat heb je in die twee/drie jaar gedaan binnen AXS Techniek?

Voornamelijk hetgeen wat wij hier allemaal doen, namelijk mensen aan een passende baan helpen bij onze opdrachtgevers. Daarnaast breid ik zo veel mogelijk mijn eigen klantengroep uit en werf ik zo veel mogelijk mensen. Ook ondersteun ik adviseur Rebecca van der Kruit met het BBL-traject. Dit houdt in dat ik een aantal beurzen en open dagen bezoek en mee ga met gesprekken/ informatieavonden van de technische scholen. Zelf vind ik het ook belangrijk zo veel mogelijk mensen te ondersteunen met hun werkzaamheden en mee te helpen bij de interne opleiding wanneer ik daar mogelijkheden in zie. Ik vind het erg belangrijk dat iedereen groeit in zijn ontwikkeling hier.

Wat maakt werken voor AXS Techniek nou zo leuk?

Een aantal dingen.
Ten eerste het team. Het is een erg gezellig en ambitieus team wat het leuk maakt om hier op kantoor te zitten. Daarnaast vind ik het opbouwen van mijn eigen klantenbestand ook erg leuk om te doen. Tot slot vind ik het fijn dat ik de vrijheid krijg om op pad te gaan naar onze opdrachtgevers en dit gehele proces met mijn eigen klanten zelf mag begeleiden.

Wat maakt AXS Techniek zo uniek voor jou?

Dat vind ik lastig. Ik heb geen ander vergelijkingsmateriaal omdat ik nooit bij andere bureaus heb gewerkt. Voor mij persoonlijk maakt de persoonlijke schakel AXS Techniek het meest uniek. We zijn eerlijk in alles wat we doen en we zijn niet van het doorschuiven van Cv's en / of mensen.
Intern is de sfeer heel goed en alle ideeën zijn bespreekbaar. Meedenken wordt gewaardeerd en er wordt naar iedereen geluisterd. Ook is er een grote mate van gelijkheid binnen het team van AXS Techniek.

Waar haal jij het meeste voldoening uit in jouw werk?

Klanten komen zelf bij je terug met aanvragen. Dit geeft veel voldoening nadat je uren tijd en energie hebt gestopt in het opbouwen van een goede relatie. Ook geeft het plaatsen van kandidaten bij de opdrachtgevers erg veel voldoening. We gaan een lang traject door met de kandidaten. Ik spreek ze telefonisch en op kantoor en daardoor leer ik de kandidaten beter kennen. Vervolgens hoop ik een passende functie op de lange termijn voor hun te vinden. Natuurlijk probeer ik al mijn kandidaten blij te maken met een nieuwe functie.

Stel jij bent kandidaat. Waarom zou je voor AXS Techniek kiezen?

Ik ben zelf altijd open en eerlijk tegen mijn kandidaten en weet dat de rest van het team dat ook is. Dit zou ik als kandidaat erg fijn vinden omdat je weet waar je aan toe bent en wat je van ons kan verwachten. Daarnaast blijft AXS altijd betrokken bij de kandidaten. Ook wanneer je als kandidaat niet op gesprek gaat of misschien sommige dingen niet altijd even handig hebt aangepakt. Dit vind ik zelf ook belangrijk om mijn kandidaten en klanten mee te geven.

Wat is jouw visie op de technische arbeidsmarkt?

Wat je ziet is dat de vraag naar goed opgeleid technisch personeel hard toeneemt. Je ziet echter aan de andere kant dat het aantal beschikbare techneuten afneemt. Veel bedrijven willen niet te veel tijd en geld investeren in het begeleiden van jong personeel, wat het gat alleen maar groter maakt. De bedrijven ontwikkelen niet altijd mee binnen deze trend en je ziet een verschuiving van een groei van het aantal functies en een tekort aan personeel.

In hoeverre draagt AXS Techniek bij aan de technische arbeidsmarkt?

Ik vind dat AXS een ondersteunende rol biedt in de technische arbeidsmarkt. Wat ik hiermee bedoel is dat wij erg ons best doen om klanten ervan te overtuigen tijd en geld te investeren in jonge techneuten. Uiteraard zijn we altijd bereid hierbij te helpen. Dit zal uiteindelijk meer geld opleveren dan dat het daadwerkelijk kost voor de bedrijven. Daarnaast moeten bedrijven ook steeds meer accepteren dat ze oudere, meer ervaren technici moeten aannemen wanneer zij naar een directe invulling van een vacature opzoek zijn. Misschien moet je dan een jong iemand erbij zetten om de continuïteit te behouden. Ook vind ik het belangrijk om naar de kandidaten een realistisch beeld van de markt te geven.

Dit onderscheidt ons van onze concurrenten. We zijn een van de weinige die klanten en kandidaten van A tot Z adviseren en begeleiden. AXS Techniek denkt ook aan de toekomst. We sturen niet zomaar een paar mensen langs bij bedrijven, maar denken met beide partijen mee om zo op langere termijn te helpen.

Onze locaties

Rotterdam

Strevelsweg 700-301
3083 AS Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 290 20 166
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam

WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 290 20 166
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl