Jouw adviseur... Ninian Havermans

Dit interview staat in het teken van onze algemeen directeur Ninian. Hij is al ruim 27 jaar actief binnen AXS Techniek en deze jaren bezig geweest met het opbouwen en uitbreiden van AXS. 

Lees over wat Ninian heeft meegemaakt qua ontwikkelingen binnen de technische arbeidsmarkt en waar hij waarde aan hecht binnen zijn team. 

Ninian Havermans

Jouw adviseur… Ninian Havermans

Vertel iets over jezelf!

Mijn naam is Ninian Havermans. Ik ben getrouwd en heb een dochter van 21 jaar oud. Buiten mijn werk sport ik graag. In de zomer zit ik op de racefiets en in de winter schaats ik op de ijsbaan in Breda. Ik heb al een paar maal de alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk gereden. Mijn favoriete vakantieland is Portugal waar ik zo veel mogelijk naar toe ga.

Hoeveel jaren ben je al actief voor AXS Techniek?

Ik ben bijna 27 jaar geleden begonnen met het opstarten van AXS Techniek en al die jaren bezig met het opbouwen en uitbouwen van onze goede naam in de Flexbranche.

Wat heb je in deze jaren gedaan?

Ik ben gestart met AXS Techniek. Later heb ik ook AXS Office, AXS Logistiek, AXS ICT Consultancy en AXS ICT Diensten opgericht. Daar komen taken bij kijken als nieuwe medewerkers aannemen, mensen inwerken en trainingen verzorgen. Ook heb ik in deze jaren nieuwe vestigingen geopend. In deze 27 jaar heb ik veel gedaan, te veel om allemaal op te noemen. Zoals iedereen ben ik gestart op de werkvloer; kandidaten selecteren en klanten bellen. Nu hou ik me alleen nog maar bezig met beleidszaken van AXS Techniek.

Wat maakt werken voor AXS Techniek zo leuk?

Het leukste is dat ik het zelf heb kunnen opzetten en mijn eigen collega's heb kunnen aannemen om een hecht team te formeren. Er zijn meerdere collega's geweest die langer dan 10 jaar bij AXS Techniek hebben gewerkt of nog steeds werken. Dat geeft aan dat AXS Techniek carrièrekansen biedt en ook zorgt voor een prima sfeer. Er wordt keihard gewerkt maar er is ook tijd voor ontspanning door het regelen van borrels en uitjes naar bijvoorbeeld Barcelona, Ibiza enz. Ik ga dus nog steeds met veel plezier en enthousiasme naar AXS Techniek.

Wat maakt AXS Techniek uniek voor jou?

Werken met collega's die er écht voor willen gaan. Het bieden van kansen en het beste uit de mensen halen.
Buiten dit, het inspelen op de nieuwste ontwikkelingen in de markt zodat we een jong en dynamisch bedrijf blijven.

Waar haal jij het meeste voldoening uit in jouw werk?

Buiten wat ik hierboven allemaal al heb verteld blijft het natuurlijk fantastisch om bijvoorbeeld voor starters een opleiding te regelen inclusief een baan en deze kandidaten in een paar jaar te zien groeien tot volwaardige technici. Kortgeleden hebben we ook voor een 62-jarige Engineer een vaste baan gevonden. Dat blijft dankbaar werk.

Waarom zou jij als kandidaat voor AXS Techniek kiezen?

Haha… Ik zou alle kandidaten adviseren al hun andere sollicitaties af te zeggen en alleen voor AXS Techniek te gaan. Dan weet je als kandidaat zeker dat er goed naar je geluisterd wordt, dat je persoonlijke aandacht krijgt, je het hoogst mogelijke salaris ontvangt, je een technische opleiding kan volgen en dat wanneer je aan het werk bent je ook nog regelmatig contact houdt met je adviseur van AXS Techniek. Maar misschien is mijn mening niet objectief.

Wat is jouw visie op de technische arbeidsmarkt?

De economie is groeiende. Hierdoor zijn er veel meer banen beschikbaar en kan je heel goed merken dat er een tekort aan technisch personeel aan het ontstaan is. Ook zal de digitalisering steeds belangrijker worden. Zowel het aanbieden van vacatures maar ook het sollicitatieproces op zich zal steeds meer gedigitaliseerd worden.

In hoeverre draagt AXS Techniek bij aan de technische arbeidsmarkt?

Wij zijn gespecialiseerd in technische functies. Toonaangevende technische bedrijven zijn al jaren klant bij AXS Techniek. Ook ons interne personeel is technisch geschoold en door onze ervaring zijn wij in staat om de betere technische banen aan te bieden. Daarnaast regelen wij BBL-trajecten en hebben wij contact met alle technische opleiders in onze regio.

Onze locaties

Rotterdam

Strevelsweg 700-301
3083 AS Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 290 20 166
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam

WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 290 20 166
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl