Jouw adviseur... Rolf van den Berg

Rolf is nog maar net werkzaam bij AXS Techniek en nu al bezig met de nieuwe vestiging in Breda. Hij ziet het als een echte uitdaging, waar hij ook veel van leren kan. Lees snel verder over Rolf en zijn werkzaamheden bij AXS! 

Rolf van den Berg

Jouw adviseur… Rolf van den Berg

 

Kan je iets meer over jezelf vertellen, Rolf?

Ik ben Rolf. Ik ben 27 jaar en woon in Moerdijk. Momenteel ben ik  bijna 4 maanden werkzaam bij AXS Techniek. In mijn vrije tijd doe ik graag gezellige dingen met vrienden, zoals uit eten gaan.

Hoe bevallen die 4 maanden?

Heel goed! In het begin is het natuurlijk even wennen. Er komen veel dingen op je af, met name op technisch gebied. Ik heb nooit veel met techniek te maken gehad, maar in korte tijd heb ik zowel intern als extern al veel geleerd. Ik heb geleerd wat er precies gebeurt in de techniek, welke banen er zijn en hoe de markt in elkaar zit. Zoals ik al zei komt er veel op je af, maar het is alleen maar fijn dat je het allemaal te weten komt om steeds beter je werk te kunnen doen.

Wat heb je allemaal gedaan in die 4 maanden?

Ik heb veel trainingen gehad. Dit om betere vragen te stellen aan kandidaten en ze uiteindelijk beter te kunnen helpen. Daarnaast help ik mee met het opzetten van de nieuwe vestiging in Breda. Hiervoor ben ik vooral veel nieuwe klanten aan het zoeken om het netwerk daar op te zetten en uit te breiden.

Wat maakt werken bij AXS zo leuk?

Ik ben natuurlijk nieuw, dus voor mij is het belangrijk dat ik goed ingewerkt word en veel kan leren. Je wordt bij AXS goed begeleid en meegenomen in dagelijkse processen. Hier leer ik veel van.

Ik ben iemand die van uitdagingen houd. Dat heb ik hier zeker gevonden met het opzetten van de nieuwe vestiging in Breda! Heel tof om mee te maken en daarbij betrokken te worden.  

Daarnaast is het ontzettend leuk om naar nieuwe bedrijven te gaan en te zien wat zij daar allemaal doen. Ook zie je hoe de techniek daar toegepast wordt en dat vind ik heel leuk om te zien, vooral omdat ik eerst niet veel met techniek te maken had.

Hoe verloopt het opzetten van de nieuwe vestiging in Breda?

Hartstikke goed! Naast het bestaande netwerk zijn we op dit moment veel nieuwe klanten en nieuwe kandidaten aan het spreken. Daarnaast ben ik bezig met het uitbreiden van onze naamsbekendheid in de regio.

Wat zijn aspecten die AXS Techniek uniek voor jou maken?

De manier van werken. AXS Techniek neemt veel tijd om nieuwe medewerkers in te werken. Scholing binnen een bedrijf vind ik altijd belangrijk, onder andere om jezelf te blijven ontwikkelen. Ik krijg die kans bij AXS Techniek.

Waar haal jij het meeste voldoening uit in jouw werk?

Natuurlijk haal je het meeste voldoening uit een plaatsing. Wanneer iemand daadwerkelijk aan de slag gaat. Voor zowel de kandidaat als de klant geeft dit veel voldoening. Soms staat een vacature bij een bedrijf al heel lang open en bied jij de passende invulling hiervoor. Het is heel tof om te zien dat jij een nieuwe baan realiseert voor kandidaten die misschien al langere tijd op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Stel, jij bent werkzoekende. Waarom zou je voor AXS Techniek kiezen?

Het is een bedrijf dat al lang bestaat en in die tijd een groot klantenbestand heeft opgebouwd. Zo solliciteert een kandidaat indirect bij meerdere bedrijven. Daarnaast zou ik als kandidaat blij zijn met de professionaliteit die geboden wordt. We zijn gespecialiseerd in de techniek en niet zomaar een allround bureau die technisch personeel ‘erbij’ doet. AXS Techniek heeft kennis van verschillende beroepen in de technische arbeidsmarkt en weet wat kandidaten doen en willen binnen een functie.

Als je kijkt naar die technische arbeidsmarkt, wat zijn dingen die jou opvallen binnen die markt?

Wat mij opvalt is dat er een enorm tekort is aan technisch personeel. Vacatures zijn er genoeg, zeker nu de economie weer aantrekt, maar goed opgeleid technisch personeel voor deze vacatures is lastig te vinden. Dat maakt ons werk soms lastig, maar ik zie het als een uitdaging om de juiste kandidaten te zoeken bij de vacatures en vice versa.

Hoe komt dit tekort aan technisch personeel denk je?

Tijden zijn veranderd. Ik denk dat tegenwoordig de techniek niet meer aantrekkelijk wordt gemaakt voor jongeren. Het aantal studenten op technische opleidingen loopt daardoor terug.

Hoe zie jij de markt over tien jaar?

Ik denk dat het altijd wel lastig blijft om goede matches te maken of zelfs moeilijker wordt. We moeten hierdoor nieuwe mogelijkheden bekijken en creëren. Dit is een uitdaging, maar wel heel leuk om na te denken over oplossingen binnen de markt.

Hoe zie je de rol van AXS binnen deze technische arbeidsmarkt?

Wij bieden bedrijven een oplossing voor de invulling van hun vacatures. We hebben de mogelijkheid veel in contact te blijven met kandidaten en we kunnen daardoor passende medewerkers binden aan een bedrijf. We nemen een groot deel van hun werk uit handen. Wij doen ons best om zo veel mogelijke kandidaten te spreken en voor ons is dit al een uitdaging. Stel je voor dat bedrijven dit zelf moeten doen, terwijl dit (logischerwijs) niet hun hoofdtaak is. Daarom zie ik ons echt als een oplossing.

Onze locaties

Rotterdam

Kralingseweg 233-1
3062 CE Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 420 61 241
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam


WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 420 61 241
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl