Jouw adviseur... Sander van der Breggen

Benieuwd wie onze adviseurs nu werkelijk zijn? Wat doen ze in hun vrije tijd en wat vinden ze echt belangrijk in hun rol als adviseur? Hoe zien zij de technische markt? Per week nemen we een interview af met een van onze adviseurs. Zo leer je de persoon die je helpt met die toffe, nieuwe uitdaging een stukje beter kennen. Deze week gaan we in gesprek met onze adviseur Sander, die actief is op de afdeling WTB.

Jouw adviseur… Sander van der Breggen

 

Vertel iets over jezelf, Sander!

Ik ben Sander en ben 24 jaar oud. Ik ben de jongste hier! Sinds dit jaar ben ik weer gaan voetballen en voor de rest spendeer ik graag tijd met vrienden en familie. Dat kan een avondje borrelen zijn of een gezellig kaartspelletje op de zondagavond. Dat is in het kort wie ik ben.

Hoeveel jaar ben je al actief voor AXS Techniek?

Ik ben in januari 2017 begonnen met werken hier, dus nu bijna een jaar werkzaam voor AXS.

Hoe is dat jaar voor jou gegaan hier?

Goed! Het was in het begin een beetje wennen. Ik heb namelijk de opleiding Facility Management gedaan. Wat ik erg miste binnen mijn opleiding is het stuk commercie. Dit kan ik binnen AXS Techniek wel ontwikkelen.

Ik ben vorig jaar in september afgestudeerd. Hierna heb ik gezocht naar facilitaire functies met een stukje commercie daarin. Echter moest ik meer commerciële ervaring meebrengen bij de bedrijven waar ik gesolliciteerd heb. Toen werd ik benaderd door AXS Office in Den Haag. Ik heb een aantal gesprekken gehad met hun waarin ik aangaf wat ik precies wilde. Na nog een aantal gesprekken met AXS Office en AXS Techniek ben ik uiteindelijk hier binnengerold. Wat me heel erg aantrekt zijn de opleidingsmogelijkheden en het ontwikkelen van mijn commerciële vaardigheden. Je hebt diverse trainingen en cursussen die je kan volgen via AXS. Dat vind ik heel tof vind en daarom heb ik ervoor gekozen om bij AXS Techniek te werken.

Wat goed dat je hier de kans hebt gekregen om jouw commerciële vaardigheden te ontwikkelen!

Ja, zeker! In de sollicitatierondes heb ik een aantal rollenspellen moeten doen. Dan kunnen ze heel goed zien hoe je reageert in moeilijke situaties. Waarschijnlijk heb ik dit goed gedaan.

Wat maakt werken voor AXS Techniek uniek voor jou, naast de ontwikkelingsmogelijkheden?

Ik vind het heel tof om het gehele proces van mijn kandidaten en onze opdrachtgevers te zien. Een kandidaat komt hier binnen en is opzoek naar een nieuwe uitdaging. Ik ga met de kandidaat in gesprek, bouw een band op en wil uiteraard de kandidaat een mooie functie bieden bij de juiste opdrachtgever. Het liefst natuurlijk bij een eigen klant zodat het cirkeltje weer rond is. Het mooiste vind ik mensen verder helpen in hun carrière en ze hierin blij maken. Daar haal ik voldoening uit.

Ik heb bijvoorbeeld een jongen in dienst die eerst bij defensie werkte en graag een andere stap in zijn carrière wilde maken. Ik heb een andere uitdaging voor hem gevonden en hij is ontzettend dankbaar hiervoor. Het is heel leuk om te zien dat iemand zo enthousiast is.

Het geeft me een goed gevoel als mensen zichzelf kunnen ontwikkelen binnen een nieuwe uitdaging. De kansen die ik hier krijg wil ik mijn kandidaten ook geven. Uiteraard in een andere uitdaging, maar wel dat ze zich binnen hun functie kunnen ontwikkelen.

Waarom zou jij als kandidaat voor AXS Techniek kiezen?

Ik heb geen vergelijkingsmateriaal met andere bureaus, want daar ben ik nooit binnen geweest. Wat ik mooi vind aan AXS Techniek is dat wij echt die persoonlijke schakel zijn. Ik probeer altijd tijdens kennismakingsgesprekken een band op te bouwen met de kandidaat. Het is natuurlijk belangrijk om het over werk te hebben, maar ook zeker over vrijetijdsbestedingen en wat diegene echt belangrijk vindt en waarom. Zo kun je ook de wensen en eisen van de kandidaat gebruiken bij het vinden van de juiste functie.  

Ik zou het als kandidaat ook belangrijk vinden dat een adviseur luistert en mede hierdoor de kwaliteit kan waarborgen. Door het luisteren weet ik precies wat ik de kandidaat moet en kan bieden en welke kwalitatieve functie hierbij past.

Kortom, de persoonlijke schakel zou voor mij als werkzoekende een belangrijke factor zijn om voor AXS Techniek te kiezen.

Wat is jouw visie op de technische arbeidsmarkt?

Wat ik dit jaar zie in de markt is dat de vraag naar gekwalificeerd technisch personeel ontzettend hoog is en het aanbod steeds verder afneemt.

Het is onzeker of we over 10 jaar nog voldoende gekwalificeerd technisch personeel hebben, zeker nu de uitstroom vanaf technische scholen enorm terugloopt.

Dit is de beweging die ik zie in de markt. Een mooie kans om dit tegen te gaan zijn de BBL-leerlingen. Dit zijn jonge techneuten die nog bezig zijn met leren, maar tegelijkertijd werken bij een bedrijf. Je kan ze nog veel leren en op hetzelfde moment werkervaring laten opdoen. Daarnaast is het ook belangrijk om de techniek aantrekkelijk te maken voor vmbo- en havo-studenten zodat zij sneller de techniek ingaan. Hier moeten scholen ook bereid zijn in mee te helpen. Ze kunnen lezingen geven om de techniek te introduceren en de studenten te laten zien hoe tof het is. Alles om je heen is tegenwoordig techniek en die techniek moet worden ontwikkeld en up-to-date worden gehouden. Het maakt niet uit of je de Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of ICT ingaat, de techniek is ontzettend tof. Daarom moet je het onder de aandacht van scholieren brengen.

In hoeverre draagt AXS Techniek bij aan de technische arbeidsmarkt?

Wij proberen natuurlijk zo goed mogelijk vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Het aanbod is laag en de vraag hoog. Hier proberen wij zo goed mogelijk op aan te sluiten en de match te maken.

Daarnaast praten wij ook met onze opdrachtgevers over de kandidaten. We adviseren ze om naar jonge techneuten in opleiding te kijken en leggen ze uit welke kansen dit biedt. Ik heb bijvoorbeeld drie jonge techneuten in opleiding die momenteel werkzaam zijn bij onze opdrachtgevers. Deze zijn ontzettend enthousiast en ontwikkelen zich snel binnen die bedrijven.

Soms moeten er ook concessies gedaan worden. Bijvoorbeeld als we zien dat er om een Hbo-opleiding wordt gevraagd, maar we zien dat een Mbo-diploma ook prima kan passen bij de betreffende functie. Dit is de adviserende rol die ik heb ten opzichte van onze opdrachtgevers.

Onze locaties

Rotterdam

Kralingseweg 233-1
3062 CE Rotterdam
 : +31 (0)10 410 35 36
 : +31 (0)6 420 61 241
 : info@axstechniek.nl

Amsterdam


WTC - Amsterdam
 : +31 (0)20 575 31 31
 : +31 (0)6 420 61 241
 : amsterdam@axstechniek.nl

Breda

Ceresstraat 1
4811 CA Breda
 : +31 (0)76 206 10 00
 : +31 (0)6 574 43 018
 : breda@axstechniek.nl